Tatlı severlerin favorisi: Trileçe tarifi

Bu tarifte, evde kolayca hazırlanabilen enfes trileçe sütlü tatlının adım adım tarifi yer alıyor. Bu lezzetli ve doyurucu tatlı, özel günleriniz veya misafirleriniz için mükemmel bir seçenek!

Yayınlanma: 08.03.2024 – 17:12

Abo Ol

Google Haberleri

Trileçe, Balkan mutfağına ait üç süt anlamına gelen bir tatlıdır. Yoğunlaştırılmış süt, yumuşak kek ve şerbetin mükemmel uyumuyla damaklarınızı şenlendirin. Bu tatlı özellikle sıcak yaz günlerinde hafif ve serinletici bir alternatif olarak tercih edilebilir. Evde hazırlaması oldukça kolay olan Trileçe tarifi, pratik ve lezzetli bir tatlı arayanların favorisi haline geldi. İşte, Lezzetli trileçe hazırlamak için malzemeler ve adım adım tarif…

TRİLECE TARİFİ

Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 bardak suya 1 parmak şeker eksik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 poşet maya
  • 1 paket vanilya

Sütlü sos için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 gr sıvı krema
  • Karamel sosu için;
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr sıvı krema

Yukarıdaki için;

yapı

  1. Krem şantili trileçi hazırlamak için öncelikle yumurta ve toz şekeri kabımıza alıp boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  2. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dökün.
  3. 170° fırında 10 dakika pişiriyoruz, ardından ısıyı 150°ye düşürüp 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  4. Trileçe sütlü sos için uygun bir kapta sütü, toz şekeri ve sıvı kremayı çırpın ve buzdolabında bekletin.
  5. Karamel sos için şekeri tenceremize alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayın.
  6. Rengi açılınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip tereyağının erimesini sağlayın.
  7. Son olarak sıvı kremayı ekleyip kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar kısa bir süre karıştırarak pişirin.
  8. Sıcak kekimizi ters çevirip pişirme kağıdını çıkarıp çatalla delikler açıyoruz.
  9. Soğuyan şerbetimizi kekin üzerine döküyoruz.
  10. 1 paket köpüklü krem ​​şantiden bir miktar süsleme için ayırıp kalanını kekin üzerine sürüyoruz.
  11. Sıcak karamel sosumuzu çırpılmış kremanın üzerine döküyoruz.
  12. Ayırdığımız krem ​​şantiyle üzerini süsleyip kürdanla şekil veriyoruz.
  13. 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber